Stark försäljning av mobila system

Den globala försäljningen av mobila system översteg 9,6 miljarder dollar för årets första kvartal. Men försäljningen har minskat sedan sista kvartalet 2004, enligt undersökningsföretaget Dell'Oro Group.

Dell’Oro Group redovisar sina beräkningar för försäljningen av mobil infrastruktur för årets första kvartal. Siffrorna gäller för gsm-, gprs- och edge-utrustning. Tillverkarna sålde mobila system för 9,6 miljarder dollar under kvartalet, vilket innebär en ökning med 14 procent sedan samma tidpunkt 2004.

Framförallt är det gsm-utrustning som står för kvartalets starka försäljning, med en tillväxt på 23 procent jämfört med kvartal ett 2004. Försäljningen har skett i Europas utvecklingsområden, Asien och Latinamerika.

Men jämfört med sista kvartalet i fjol minskade försäljningen och Dell’Oro räknar med att tillväxten kommer att avta under årets resterande kvartal.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.