Stark start för smartphoneförsäljningen 2024 – ökar elva procent

mobiler Enligt analysföretaget Canalys ökade försäljningen kraftigt under årets första kvartal jämfört med året dessförinnan.

Stark start för smartphoneförsäljningen 2024 – ökar elva procent

Året har fått en bra start för många smartphone-tillverkare. Enligt analysföretaget Canalys senaste siffror ökade den globala försäljningen under årets första kvartal med elva procent jämfört med året dessförinnan.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Ökningen har sin förklaring i ökad konsumentefterfrågan och en återhämtning av den globala makroekonomin.

Den tillverkare som levererade flest smartphones under årets första kvartal är Samsung, med en marknadsandel på 20 procent. På andra plats kommer Apple med en marknadsandel på 16 procent. Inte långt därefter kommer Xiaomi med en marknadsandel på 14 procent, följt av Transsion och Oppo.

Värt att notera är att både Apple och Samsung minskade sina marknadsandelar jämfört med det första kvartalet 2023. Däremot växer många mindre och mer nischade tillverkare.

– Första kvartalet 2023 präglades av en trög ekonomi och inflationstryck. Men med en stabiliserad ekonomi, nya produktsläpp och starka marknadsföringsinsatser har marknaden återhämtat sig och erbjuder smarttelefontillverkare en utmärkt möjlighet att få igång tillväxten, säger Le Xuan Chiew, analytiker på Canalys, och fortsätter:

– Tillverkare tar tillvara på nya möjligheter genom att marknadsföra premiumprodukter som skiljer dem åt, som avancerade ai-funktioner och tjänster på flaggskeppsprodukter. Alla ögon riktas nu mot Apple, som med stor sannolikhet kommer att göra ett ai-utspel som skulle ge varumärket möjligheter att driva sina premiumerbjudanden och återuppliva produktinnovationen över hela sitt ekosystem.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.