Stark start på året för Globalconnect – anslutit över 12 000 hushåll

Fiber Från januari till april anslöts mer än 12 000 svenska hushåll till Globalconnects fibernät.

Stark start på året för Globalconnect – anslutit över 12 000 hushåll

Fiberutbyggnaden pågår för fullt. Under 2022 anslöt sig totalt 45 369 svenska hushåll till Globalconnects fibernät. Under årets första månader har ytterligare 12 158 hushåll anslutits.

Enligt bolagets uträkningar som bygger på att det i snitt bor 2,19 personer i ett hushåll, har ytterligare 26 626 personer nu fått tillgång till bolagets fibernät.

– I och med den fortsatt höga byggtakten och att vårt förvärv av Lyssna-Njut blev klart under våren, har vi ett starkt första kvartal bakom oss och bra ingång i det andra kvartalet. Vi har en intensiv byggperiod framför oss och vi kommer fortsätta vårt arbete tills sista hushållet i Sverige har möjlighet att få fiber, säger Fredrik Hjelmborn, byggchef på Globalconnect Sverige i en kommentar.

Siffrorna för homes passed (HP), som innebär att bredbandsnätet byggs i absolut närhet till hushållen, för de första fyra månaderna 16 134 för Globalconnect. 

Under 2022 ökade Globalconnect globalt sina intäkter till 7,2 miljarder, jämfört med 6,2 miljarder 2021. Dessutom visade bolaget upp organisk tillväxt på 4,8 procent jämfört med 2,5 procent 2021.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.