Stark tillväxt för dsl

Den globala marknaden för bredband kommer att passera 440 miljoner abonnenter till slutet av 2010. Den dominerande formen av bredband blir dsl med 77 procent av marknaden, enligt en rapport från Informa Telecoms & Media.

Enligt rapporten kommer antalet bredbandsabonnenter i världen passera 190 miljoner i år och siffran når 440 miljoner till slutet av 2010. 332 miljoner av abonnenterna kommer ha någon form av dsl-uppkoppling, vilket motsvarar 77 procent. 36 miljoner eller 23 procent kommer att använda en uppkoppling via kabel. Rapporten visar också att Sverige och Finland tillsammans med Japan och Sydkorea tros bli de länder med högst siffror 2010 med en penetration på 30 procent. Kina är det land som kommer att ha flest bredbandsuppkopplingar från 2008 då de går om USA i antal abonnemang trots att penetrationen bara omfattar tio procent av befolkningen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.