Starkt från Ericsson

Det var ett starkt Ericsson som presenterade sin kvartalsrapport tidigt imorse. Med en nettovinst på 4,6 miljarder kronor, en ökning med 73 procent jämfört med samma period föregående år, överträffade bolaget alla förväntningar.

På punkt efter punkt överträffade Ericsson analytikernas förväntingar när rapporten för årets första kvartal presenterades. Försäljningen ökade med mer än 3 miljarder till 31,5 miljarder kronor, en ökning med 12 procent jämfört med föregående år. Bruttomarginalen hamnade på 48,5 procent.

Det var endast kassaflödet som visade negativa siffror, -6,5 miljarder, som till stor del beror på stora pensionsavsättningar.

Optimistisk koncernchef

Koncernchefen Carl-Henric Svanberg uttryckte också en tro på fortsatta framgångar under året.

– Vi ser just nu flera spännande tendenser i branschen. Operatörernas intresse för tjänsteområdet fortsätter att öka. Vårt strategiska managed services-kontrakt med H3G i Italien under kvartalet har ytterligare förstärkt vår position inom detta område. Vi ser också uppmuntrande tecken på ökande investeringar i infrastruktur både i Kina och USA, säger han i en kommentar till rapporten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.