Starkt kvartal av Bahnhof – ökar både vinst och omsättning

Branschen Internetleverantören Bahnhof gjorde ett starkt tredje kvartal. Bolaget ökade både vinsten och omsättningen. I vd-ordet passade Jon Karlung dessutom på att ge sig in i striden mellan wifi och 5g.

Starkt kvartal av Bahnhof – ökar både vinst och omsättning

Omsättningen för Bahnhof steg med 8,8 procent jämfört med samma period förra året och landade på 475 miljoner kronor. Rörelseresultatet steg till 70,2 miljoner, vilket är en förbättring med 21 procent. Tillväxten drivs framförallt av bolagets företagsaffär.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Företagsaffären är särskilt positiv. Efterfrågan på säker och stabil datakommunikation är fortsatt hög. Vi har tagit flera affärer i datacenter för både privata och offentliga aktörer. Vi räknar också med att stänga fler affärer under slutet av året. I bedömningen ingår ett nordiskt perspektiv, där vi på allvar sträcker oss utanför Sveriges gränser, skriver Jon Karlung i rapportens vd-ord.

Det är ingen hemlighet att det pågår en strid mellan wifi och 5g. I vd-ordet passade Jon Karlung på att ge sig in i debatten. Bahnhof-toppen föredrar helt klart wifi 7 före 5g.

– Den nya trådlösa tekniken är ju det största som hänt på många år. Bahnhof började sälja wifi 7 redan under sommaren, och nu är vi klara med att lansera tekniken i större skala, skriver han och fortsätter:

– I ena ringhörnan står den gamla tidens cellulära monopol från telejättarna med dyrt och långsamt 5g. Den tekniken kräver energislukande basstationer som måste vara många och ligga väldigt tätt och dessutom kämpa om ett begränsat spektrumband. På andra sidan står i stället framtiden med ett konsumentnära perspektiv: den moderna tidens blixtsnabba trådlösa wifi 7-förbindelser på det högre spektrumbandet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.