Starkt resultat från Tele2

Resultatet före skatt innebar en ökning med 72 procent för Tele2 för helåret 2004. Omsättningen ökade med 16 procent till 43 miljarder kronor. Men vinsten efter skatt minskade trots allt.
– 2004 var ett händelserikt år för Tele2, kommenterar Lars-Johan Jarnheimer, vd och koncernchef.

Tele2s nettoomsättning för helåret ökade med 16 procent till drygt 43 miljarder kronor. Vinst före skatt för helåret ökade med 73 procent till nästan 2,7 miljarder.

Men resultatet efter skatt för helåret minskade från 2 396 miljoner kronor för 2003 till 1 902 miljoner kronor 2004.

Lars-Johan Jarnheimer, verkställande direktör och koncernchef för Tele2 är mycket nöjd med helåret 2004, som har haft en stabil kundtillväxt och nära en fördubbling av vinst före skatt, kommenterar han.

– 2004 var ett händelserikt år. Vi genomförde två lyckade lanseringar i våra nya länder Ungern och Irland, förvärvade UTA i Österrike, vann en mobillicens i Kroatien, uppgraderade våra senaste mobilnät i Ryssland och lanserade nya tjänster på flera av våra marknader. Kostnaden för att öka vår redan ansenliga kundbas inom adsl kommer att stiga de närmaste åren i de länder där vi ser en möjlighet att tjäna pengar.

Under 2004 ökade Tele2 sin kundbas med över fem miljoner nya kunder till nära 28 miljoner. Den månatliga snittintäkten per kund minskade dock från 164 kronor till 144 kronor, vilket enligt Tele2 förklaras med att tillväxten varit högst i länder där genomsnittsintäkten är låg.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.