Starleaf seglar in i Sverige

Den brittiska uppstickaren inom molnbaserade videokonferenser, Starleaf, seglar in i Sverige. De har precis tecknat avtal med distributören Kavena.
Enkelhet och egenutvecklade ändpunkter är Starleafs kännetecken.

Starleaf seglar in i Sverige

Starleaf är en av finalisterna i Best of Enterprise Connect, under sitt andra år på mässan. Och de kom dit med en helt färsk paketering – Starleaf Call, som inkluderar ändpunkter för konferensrum, skrivbordet, pc/mac och Ipad, allt sammanlänkat i en molntjänst.

– Vi är ett ganska ungt bolag men vi har ett rikt arv att luta oss mot. Starleafs grundare är samma personer som en gång startade Codian, som köptes upp av Tandberg och därefter Cisco. Codians teknik lever fortfarande i Ciscos videolösningar, berättar Hellene Garcia, som är Starleafs operativa chef i Nordamerika.

Bolaget har sitt säte i Storbritannien och alldeles i dagarna har de tecknat avtal för att kliva in på den svenska marknaden. De har tecknat ett avtal med av-distributören Kavena, som även har Lifesize, Radvision och Vaddio i sin videoportfölj.

Demoturen

Telekom idag får en demotur i Starleafs monter och vi kan snabbt konstatera att ambitionen om att göra det enkelt för användarna och administratören har gett gott resultat. Tröskeln är låg, tack vare ett självinstruerande gränssnitt och en superenkel process för att sätta upp en ny användare.

Jag får ett mejl med min nya videoadress och den 12-siffriga koden som används för att konfigurera min ändpunkt. När jag inte längre får vara med och leka trycker administratören på knappen och min ändpunkt rensas till urspungsläge.

Systemet kan integreras mot AD och kan ansluta användare som sitter på standardbaserade sip/h323-system. Upp till 16 ändpunkter kan delta i en videokonferens och skärmdelning stöds. För ett företag utan stora krav på telefonifunktioner kan Starleaf Call ersätta växeln.

Fakta

Starleaf skäms inte för priserna

Starleaf-produkterna och tjänsten anses vara tämligen aggressivt prissatta:

Det största rumssystemet kostar 5 295 euro och månadsavgiften för videotjänsten ligger på 85 euro.

Det finns två skrivbordssystem. PT Mini är en liten appliance som ansluts till en vanlig datorskärm och webbkamera och kostar 860 euro. Personal Telepresence är en allt i ett-skärm för 2 200 euro. Videotjänsten kostar även för dessa 85 euro i månaden.

Till rums- och skrivbordssystemen får man med en skrivbordstelefon som finns i två olika utföranden, en med pekskärm.

Slutligen finns mjukvaran Breeze för Windows, Mac och Ipad. Den kostar inget när man tecknar abonnemang för 33 euro i månaden per användare.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.