Statens telekomansvar under lupp

Riksrevisionen har beslutat inleda en granskning av hur staten egentligen tar sitt ansvar på telekommarknaden. Något som direkt applåderas av Telenor och PTS.

Närmare uppgifter om vad granskningen kommer att innebära vill man från Riksrevisionens sida ännu inte avslöja. Men enligt Telekomnyheterna lär exempelvis operatören Telenor, som jobbat hårt för att frågan ska belysas, vara extatisk över beskedet.

– Vi ser mycket positivt på att Riksrevisionen har beslutat sig för att göra en objektiv belysning av de missförhållanden som vi har påtalat under en lång tid, säger Telenors chefsjurist Ola Hansson i en kommentar.

Även Post- och telestyrelsen välkomnar granskningen. Myndigheten menar att det är viktigt att undanröja eventuella problem som kan finnas och hänvisar här bland annat till arbetet inom Bredbandsforum.

– Allt som kan öka investeringsviljan på marknaden är också av godo. Vi har en bra situation idag, men behöver även säkerställa att det består i framtiden, förklarar Göran Marby, generaldirektör på PTS för Telekomnyheterna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.