Stockholm migrerar 45 000 till Office 365

Affärerna I en jätteaffär har Stockholms läns landsting tecknat ett treårigt avtal med Microsoft om att flytta över alla sina användare till Office 365.

Affären, som uppges vara värd cirka 242 miljoner kronor, innebär till att börja med att Stockholms läns landsting efter många år lämnar IBM Notes, och successivt ska fasa ut även andra IBM-tjänster. Totalt handlar det om 45 000 användare, och det första steget blir att migrera dessa till Microsofts e-postplattform.

– Målsättningen är att börja under det här året. Med så många användare vi har är det en stor process, säger Tomas Bovin på Stockholms läns landstings it-avdelning, till Computer Sweden.

Om allt går enligt plan ska alla användare ha flyttat över till både e-post och samarbetsverktyg från Microsoft innan nästa årsskifte. Det finns givetvis en del frågetecken kring att flytta landstingsanställdas e-post från egna servrar till molnet. Något som Tomas Bovin menar att man planerar och utvärderar noggrannt.

– Vi behöver göra riskanalyser och fatta beslut om vi kan gå över i molnet. Den typen av frågeställningar måste klargöras juridiskt innan vi kan börja, säger Tomas Bovin till Computer Sweden.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.