Stockholm prisas för sitt fibernät

Fiberoptiska nät Stockholms stads fibernät håller högsta kvalitet enligt EU, som igår utsåg Stockholm som vinnare i tävlingen European Broadband Award.

– Utmärkelsen är ytterligare ett kvitto på att stadens strategiska utbyggnad av ett neutralt och öppet fibernät är oerhört viktigt för att främja konkurrens, mångfald och valfrihet. Det är dessutom en förutsättning för en socialt och ekologisk hållbar stad. Det skapar goda konkurrensförutsättningar för Stockholm och är bra för tillväxt och vår förmåga att locka till oss fler företag, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholm.

Staden får priset med motiveringen att Stockholm agerat långsiktigt och varit pionjärer i att satsa på bredbandstillgång och ett hållbart nät. Idag täcker nätet nära 90 procent av stadens hushåll och nästan alla stadens företag. Det helägda dotterbolaget Stokab hart främsta ansvar för nätet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.