Stockholms stad ringer med Telia

Det blir Teliasonera som får leverera fast, mobilt och ip-telefoni till Stockholms stad. Lösningen ger användaren möjlighet att använda en och samma telefon oavsett vilken uppkoppling som används. Ordervärdet beräknas till 700 miljoner kronor under nästan åtta år. Men Telias lösning är ännu under test.

Det blir Teliasonera Sverige som får leverera mobil, fast och ip-telefoni till Stockholms stad. Det står klart sedan totalentreprenören för upphandlingen – Tietoenator – valt Teliasonera Sverige som underleverantör. Det beräknade ordervärdet under den möjliga avtalstiden om cirka 7,5 år uppgår till 700 miljoner kronor och omfattar hela Stockholms stad. Teliasonera Sverige blir enda leverantören av telefonitjänster.

Den nya uppgörelsen omfattar fast, mobil eller ip-telefonianslutningar. Lösningen ger användaren möjlighet att använda en och samma telefon oavsett vilken uppkoppling som används. Telefonilösningen ger också alla bolag och förvaltningar tillgång till gemensam teleservice, vilket innebär förenklad kontakt med kommuninvånarna. Teliasonera Sverige kommer också att leverera telefonistfunktion, callcenterplattform och mobila datatjänster. Fortfarande testar Teliasonera sin lösning med en telefon för samtliga nät, men i och med att avtalstiden inte startar förrän den första januari 2007 så räknar operatören med att vara klar för start (se länkad artikel).

Tietoenator har fått tilldelningsbeslut av Stockholms stad i denna affär. Resterande budgivare har 10 dagar på sig att lämna synpunkter på beslutet. Avtal mellan Staden och Tietoenator beräknas tecknas den 6 december.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.