Stockholms stad utökar e-tjänsterna

Stockholms stad satsar nu på en utveckling av den tekniska infrastrukturen bakom stockholm.se och stadens intranät. Syftet är att skapa möjligheter till ökad service och fler kommunala tjänster för stockholmarna direkt på stadens webbplats. Det nya intranätet ska effektivisera stadens och förvaltningarnas arbete och på sikt ge besparingar för staden, skriver Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Genom den nya tekniken bakom webbplats och intranät ska stockholmarna på sikt få större möjligheter att själva uträtta ärenden och ta del av fler tjänster direkt på stockholm.se istället för att behöva passa telefontider, skicka brev eller e-post. Det blir till exempel möjligt att via webben ansöka om plats i förskolan, söka till komvux, och för föräldrar och skolor att kommunicera elektroniskt. Redan idag kan man bland annat ansöka om boendeparkering, söka bostad och hitta lediga jobb.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.