Stöld av kunduppgifter på Telenor

Operatörer En tidigare medarbetare på Telenor ska ha kopierat kunduppgifter, som sedan ska ha använts i försäljningssyfte. Händelsen utreds både av polis och PTS.

Det var den 5 maj 2012 som en tidigare medarbetare på Telenor ska ha kopierat kunduppgifter, som sedan använts för telefonförsäljning av ett företag som inte haft något samarbete med Telenor, och inte heller med målet att sälja Telenorprodukter. Registret ska ha innehållit såväl information abonnemang och personnummer.

– Vi ser otroligt allvarligt på detta, och det är alarmerande att personen gjort detta med syfte att använda det på en marknad med så oetiska metoder, säger Telenors presschef Aron Samuelsson.

Händelsen upptäcktes först under våren i år, alltså nästan tre år senare, och har polisanmälts och utreds även PTS. Polisen har beslagtagit de kända kopiorna av kundregistret. PTS ska granska hur Telenor hanterat incidenten.

Från Telenors sida har man sett över rutiner för vilka som har tillgång till kunduppgifter och hur. Antalet kunder som drabbats, eller vilka typer av kunder det gäller, uppger Aron Samuelsson att man inte kan gå in på i dagsläget.

– Det pågår en utredning och med hänsyn till sekretessen går det inte att gå in i detalj kring vilka kunder det gäller, säger han.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.