Stor fiberaffär för Telia

Akelius Fastigheter har tecknat avtal med Telia om utbyggnad av så kallad triple play till samtliga fastigheter. Avtalet löper under nio år och beräknas vara värt 700 miljoner kronor.

Akelius Fastigheter, ett av Sveriges största fastighetsbolag, har tecknat avtal med Telia om utbyggnad av så kallad triple play till samtliga fastigheter. Avtalet löper under nio år och beräknas vara värt 700 miljoner kronor.

Akelius hyresgäster kommer att få tillgång till telefoni, supersnabbt bredband och digital-tv över ett fibernät som når samtliga 27 000 lägenheter i 37 kommuner.

– Det är fantastiskt att kunna erbjuda alla hyresgäster ökad valfrihet och tillgång till samma snabba uppkoppling och tillgång till mervärdestjänster som exempelvis video on demand, oavsett om de bor i Haparanda, Malmö eller Borås, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Akelius Fastigheter.

Kan agera grönt

Installationen av det nya fibernätet till fastigheterna kommer att påbörjas hösten 2008. Inom två år beräknas samtliga fastigheter vara anslutna.

Utöver detta har parterna tecknat avtal om att Telia från och med 2012 ska leverera den kollektiva tv-lösningen till Akelius fastigheter.

Telias fiberlösning öppnar för nya möjligheter till besparingar och till positiv påverkan på miljön för såväl Akelius som deras hyresgäster. Tjänster för styr och reglerteknik, mätning av vatten- och elförbrukning samt möjligheten till distansarbete och att hyra film via tv:n leder till minskad miljöpåverkan.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.