Stor, snabb och skön – men avig

Telefoni Så fort den landar i näven sprider X Performance en maskulin känsla av robusthet och de fysiska måtten är på alla sätt aningen mer jämfört med lillebror X.

Stor, snabb och skön – men avig

Qualcomm Snapdragon 820 quadcore 64 bot processor, LTE Cat9, batteri på 2 700 mAh är lite av innehållet som gör X Performance till en mobil med bra streamingegenskaper, snabb respons på appar och ljudegenskaper som inte går att klaga på.

Touchskärmen på 5 tum är följsam och behaglig att navigera på. Det samma gäller tangentbordet som svarar bra och ledigt kan manövreras av fingrar storlek större.

Ni som behöver tillgång till videoinspelning kommer sannolikt att gilla autofunktionerna som ledigt klarar att hantera och balansera olika sorters ljus i inomhusmiljö. Här visar Sony att deras hybridautofokus överensstämmer med marknadsföringen, trots att bra zoom för video fortfarande lyser med sin frånvaro.

Något mindre bra är att Sony envisas med att placera ljudnivåkontrollen långt ner på mobilens högra sida. X Performance är inget undantag och nere till höger finner man även selfieavtryckaren vilket gör att jag som högerhänt har dessa kontroller nere i handflatan när jag håller mobilen. Tack och lov är de här funktionerna inte särskilt tryckkänsliga men jag kommer ändå på mig själv med att räcka över mobilen i den vänstra handen när jag ska göra allt annat än att ringa med den. Jag bara undrar – ska det vara så här?

Känslan av tung exklusiv metall gjorde att jag ogärna ville bära med mig min X Performance under arbetsdagen. Men känslan släppte efter några dagar och plötsligt märkte jag inte längre tyngden i min kavajinnerficka. Men jag rekommenderar ändå den till just er som inte rör er så mycket och behöver en Sony med bra drag under skalet för till exempel videokonferenser.

Fakta

Sony Xperia X

Operativsystem: Android 6.0.1Skärm: 5 tum ips lcd, 1920 x 1080 pixlarProcessor: 2 x 2,15 GHz kryo & 2 x 1,6 GHz kryo.Minne: 3 GBLagring: 32 GBKamera: 23 MP fotolampa och led-blixt + frontkamera 13 MP.Nät: Gsm gprs, umts hspa, lte / lte cat9Anslutningar: Micro usb, bluetooth 4.2, wlan 802.11, a-gps, nfc.Batterikapacitet: 2700 mAh.Mått: 143,7 x 70,4 x 8,7 mmVikt: 164,4 gram.Övrigt: Vattentålig IP68Pris: cirka 4500 krBetyg: 7

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.