Stora prisskillnader mellan mobilabonnemang

Att ringa utlandssamtal med mobilen kan bli dyrt. Skillnaderna mellan olika typer av abonnemang är också stor, visar undersökning från abonnemang.nu.

Medan samtalspriserna för mobiltelefoni inom landet sjunker så har minutkostnaden för utlandssamtal blivit dyrare. Enligt statistik från abonnemang.nu har priserna ökat med 12,1 procent mellan 2003 och 2005. Dessutom är det stora skillnader mellan olika operatörer. Det dyraste samtalet från utlandet till Sverige kostar tio gånger mer än det billigaste och ännu större är skillnaden för samtal till utlandet. Där är det dyraste samtalet i snitt 30 gånger dyrare än det billigaste.

Utlandspriserna är dock på väg ner. Enligt Saddaf Shabbir på abonnemang.nu ser de ett trendbrott för 2006 där några operatörer gjort kraftfulla sänkningar på utlandssamtal, framför allt från Sverige till utlandet där priserna väntas sjukna med i snitt tio procent.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.