Stora prisvariationer på 3g-data

Priset för dataöverföring i de europeiska 3g-näten varierar kraftigt beroende på operatör. Oranges kunder i Schweiz får hela 2 000 Mb för ett fast pris på drygt 29 euro per månad. I Belgien och Frankrike är det betydligt dyrare.

Siffrorna kommer från en sammanställning som konsultföretaget Tarifica gjort. Där listas prisuppgifter från 14 europeiska operatörer. Orange i Schweiz är billigast med 0,01 euro per Mb. De är också billigast för kunder som väljer att överföra mer data än vad som ingår i det fasta månadspriset, det kostar då 0,30 euro per Mb. Efter dem följer T-Mobile i Österrike med en kostnad på 0,56 euro per Mb. Sämst till ligger SFR i Frankrike som tar 3 euro per Mb, följt av belgiska Proximus med 2,67 euro per Mb. Proximus är dock bland de billigaste vad gäller data utöver det som ingår i abonnemanget. Svenska Vodafone kommer på en hyfsad sjätte plats i pristatistiken med 1,01 euro per Mb inom abonnemanget och 1,08 euro per Mb för datamängder utöver det.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.