Storaffär för Cisco

Cisco har köpt den amerikanska digitalboxtillverkaren Scientific Atlanta för 6,9 miljarder dollar, det vill säga nästan 56 miljarder kronor. Scientific Atlanta tillverkar bland annat kaber-tv-boxar och ger nu Cisco en språngbräda mot konsumentmarknaden.

Scientific Atlanta tillverkar bland annat kaber-tv-boxar och med förvärvet räknar Cisco med att kunna erbjuda en komplett så triple play-lösning för konsumentmarknaden. Affären är en tydlig signal att Cisco satsar på att expandera på konsumentvarusidan där telekom, tv och underhållning möts. Här har kabel-tv-boxar en viktig funktion eftersom de ofta avgör vilka tjänster som erbjuds via tv-skärmen.

– När vi ser på marknaden ser vi konvergens. Cisco har en klart ledande ställning när det gäller röststyrning och data medan Scientific Atlanta är klara ledare på videoområdet, säger John Chambers, vd Cisco, till Bloombergs.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.