Storaffär – Soluno och Telepo får ny ägare

Affärer Idag presenteras en storaffär i Telekom-Sverige. Belgiska Destiny köper Soluno och Telepo, vilket gör dem till en av världens största molnväxel-spelare.

Storaffär – Soluno och Telepo får ny ägare

Destiny är en relativt ny spelare i den belgiska telekomvärlden. Samuel och Daan De Wever grundade bolaget 2008, och idag är man en av de ledande spelarna på den belgiska marknaden.

Destiny är inne i en europeisk expansion och har det uttalade målet att bli ledande i Europa på molnväxlar.

Nästa steg i det är att köpa Telepo från Mitel och operatören Soluno.

– Vi vill äga det europeiska molnkommunikationsutrymmet. Våra kombinerade krafter ger oss egen IP, teknik som är lätt att använda, använda och integrera, fantastiska partners, begåvade lokala team och ambition att investera i vidareutveckling av vår innovativa och marknadsledande Ucaas-plattform för små och medelstora företag, säger Daan De Wever, vd på Destiny.

Både Destiny och Soluno bygger sin Ucaas-lösningar på Telepo-plattformen, så det blir ingen större omställning för varken personal eller kunder när bolagen går samman. Totalt har Destiny-koncernen nu 635 anställda i 6 länder och man räknar med en omsättning kring 1,7 miljarder i år. Det är 2 miljoner användare som jobbar i deras lösning. Det gör Destiny till en av de största UC-spelarna i Europa på företagsmarknaden och också topp5 i världen.

Köpesumman för de två bolagen är inte offentliggjord.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.