Storaffär – Soluno och Telepo får ny ägare

Affärer Idag presenteras en storaffär i Telekom-Sverige. Belgiska Destiny köper Soluno och Telepo, vilket gör dem till en av världens största molnväxel-spelare.

Storaffär – Soluno och Telepo får ny ägare

Destiny är en relativt ny spelare i den belgiska telekomvärlden. Samuel och Daan De Wever grundade bolaget 2008, och idag är man en av de ledande spelarna på den belgiska marknaden.

Destiny är inne i en europeisk expansion och har det uttalade målet att bli ledande i Europa på molnväxlar.

Nästa steg i det är att köpa Telepo från Mitel och operatören Soluno.

– Vi vill äga det europeiska molnkommunikationsutrymmet. Våra kombinerade krafter ger oss egen IP, teknik som är lätt att använda, använda och integrera, fantastiska partners, begåvade lokala team och ambition att investera i vidareutveckling av vår innovativa och marknadsledande Ucaas-plattform för små och medelstora företag, säger Daan De Wever, vd på Destiny.

Både Destiny och Soluno bygger sin Ucaas-lösningar på Telepo-plattformen, så det blir ingen större omställning för varken personal eller kunder när bolagen går samman. Totalt har Destiny-koncernen nu 635 anställda i 6 länder och man räknar med en omsättning kring 1,7 miljarder i år. Det är 2 miljoner användare som jobbar i deras lösning. Det gör Destiny till en av de största UC-spelarna i Europa på företagsmarknaden och också topp5 i världen.

Köpesumman för de två bolagen är inte offentliggjord.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.