Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Storbritannien höjer tonen mot Huawei

5g Det är inte bara Sverige som stoppar Huawei från 5g-nätet. I Storbritannien kom idag beskedet att från och med september får inte Huawei-utrustning installeras i näten.

Storbritannien höjer tonen mot Huawei

I morgon debatteras telekombranschens säkerhet i det brittiska parlamentet inför ny lagstiftning. Inför det skickade digitaliseringsmister Oliver Dowden idag ut ett uttalande med två innebörder.

1) Huawei ska stoppas från det brittiska 5g-nätet. Från och med september månads utgång nästa år får inte ny utrustning från den kinesiska leverantören installeras.

2) Storbritannien behöver lägga mycket pengar på att stötta telekom-industrins utveckling för att operatörerna inte ska hamna i ett läge där man blir beroende av ett fåtal leverantörer.

– Vi tar modiga steg mot att implementera en av de tuffaste telekomsäkerhets-regleringarna i världen. En central del av detta är att bekämpa högrisk-leverantörer, och jag har pekat ut en entydig tidtabell för att ta bort all Huawei-utrustning från våra 5g-nät senast 2027, säger Oliver Dowden i ett uttalande enligt tyska dw.com.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter