Storföretagen och mobildatan lyfte Tele2

Bransch Tele2:s bokslut för 2014 visar att storföretagen, den mobila växeln och kundernas stora sug efter mobildata lyft siffrorna.

Överlag är det de mobila tjänsteintäkterna från slutkunden som driver in de stora pengarna. Den posten ökade med 7 procent, så hungern efter mobildata verkar inte vara mättad hos Tele2-kunderna. Kvartal 4 var det 14:e kvartalet i rad som operatören växte på just det mobila området.

Ser man till senaste kvartalet så har företagssegmentet upplevt ett bättre kvartal med fortsatt stark omsättningstillväxt, kan man läsa i Tele2s bokslut. Detta är till allra största del drivet av segmentet stora företag samt att man plockar in många kunder på sin molnbaserade växel.

Vd och koncerncgef Mats Granryd kommenterar även försäljningen av Norska Tele2 i bokslutskommunikén:

”Förhandlingarna fortsatte med den norska konkurrensmyndigheten angående villkoren (…) Vi står fast vid prognosen att affären kommer att avslutas under första kvartalet 2015.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.