Storsatsning från IP-Only

Med Networks Telekom-mässan som start lanserar nu IP-Only 100 Mbit/s till ett mycket lågt pris. Det storsatsande företaget försöker nu utmana marknadens stora aktörer med en attraktiv kombination av kapacitet och pris.

När Telekom idag träffar Svante Jurnell i mässvimlet på Networks Telekom är det en mycket nöjd vd för IP-Only vi talar med. Intresset för företagets nya tjänst på 100 Mbit/s är mycket stort, särskilt som priset ligger på 5 900 per kontor som kopplas upp.

– Vi vänder oss nu också mot mindre och medelstora företag med flera kontor, säger Svante Jurnell. Tanken är att de ska få ett lika snabbt nät som de har intern på något av sina kontor, fastän det handlar om geografiskt skilda enheter.

Genom att man aldrig går upp till nivå 3 utan i praktiken håller sig på nivå 2 i sin bredbandsuppkoppling så finns stora kostnadsbesparingar att göra. Exempelvis kan ett företag ha en enda serverhall på ett ställe istället för flera. Det behövs inte heller två IT-avdelningar.

IP-Only har ett eget nät och är därmed en av fyra aktörer som har egen nationell fiber, där de andra är Teliasonera, Telenor och TDC Song. Nätet har köpts från KNQwest och ligger i samma kanaler som Utfors nät. Genom att IP-Only bara har 36 anställda har de möjligheter att hålla en låg prisbild och enligt Svante Jurnell blir de konkurrenskraftigare ju högre kapacitet de erbjuder kunderna.

– Vi ser långsiktigt på det strategiska värdet av att ha ett eget nät, säger han. I takt med att stadsnäten nu byggts ut och att möjligheterna förbättrats genom kopparnäten och adsl växer potentialen för oss.

Det är främst kunder i södra Sverige upp till Uppsala som gynnas av IP-Onlys erbjudande eftersom nätet sammanbinder ett 40-tal större orter i de södra landsdelarna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.