Storsatsning på city-wlan i Europa

The Cloud, operatör av surfzoner, satsar stort på att utöka antalet städer som täcks med företagets operatörsneutrala nätverk. Avdelningen för city-wlan investerar i ett program för att kunna erbjuda städer över hela Europa trådlöst internet under de närmaste två åren. För närvarande förs samtal med 30 större europeiska städer.

Efterfrågan på stadstäckande trådlösa nätverk växer och företaget har idag nätverk i 16 europeiska städer, däribland i Canary Wharf, City of London, Amsterdam och Stuttgart. Nyligen tecknades också ett avtal med Karlskrona där implementeringen har börjat.

Enligt The Cloud beräknas investeringarna i publika trådlösa nätverk i europeiska städer överstiga 100 miljoner euro under de närmaste två åren. I början av 2008 räknar man med mer än 160 miljoner wlan-aktiverade enheter i Västeuropa, vilket innebär en tredjedel av de västeuropeiska mobilanvändarna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.