Storskalig video över nätverk

Deltaco introducerar nu en familj hdmi-splittrar som använder sig av dubbla Cat5e nätverkskablar för att sprida hdmi-signaler i full hd till närmare 600 skärmar, med dts-ljud i upp till 60m.

Storskalig video över nätverk

Systemet är skalbart i flera steg och lämpar sig för exempelvis köpcentra, skolor, konferensanläggningar och flygplatser där det finns behov av att visa samma bild samtidigt på många ställen. Det har stöd för video i 1080p-upplösning och 3d, samt ljud i dts-format.

Den allra minsta hdmi-splittern, Aten VS1804T, sprider signalen till fyra fjärrmottagare, samt en lokal hdmi-utgång. Storebror VS1808T sprider till åtta externa och en lokal. För att ge möjlighet till spridning till fler platser kan hdmi-splittrarna kaskadkopplas i upp till totalt tre nivåer. Detta ger en teoretisk möjlighet att ansluta inte mindre än 585 hdmi-skärmar till en enda videokälla.

Vid varje fjärransluten hdmi-skärm används en diskret VE800R-mottagare som omvandlar signalen på de två nätverkskablarna tillbaka till en sammansatt hdmi-signal.

Prislappen ligger på cirka 3 300 kronor och uppåt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.