Förvärv stärker utmanaren i kampen om privata nät

Branschen Utmanaren Radtonics förvärvar Code Adder. Det strategiska köpet innebär utöver en teknikplattform – även att betydande kompetens säkras upp.

Förvärv stärker utmanaren i kampen om privata nät

En av de stora tänkte affärsområdena för 5g är privata nät. Enligt analytiker värderas marknaden för dessa uppgå till tio miljarder euro och detta lär bara öka. För Radtonics som levererar företagsnätverk är det här framtiden och för att säkra upp denna har man nu köpt Code Adder.

– Jag är väldigt glad över detta förvärv som kommer att komplettera Radtonics erbjudande på ett utmärkt sätt. Code Adders teknologi, tillsammans med dess grundare Håkan och Dan, kommer att vara avgörande för att bygga den ledande globala plattformen på den snabbväxande företagsmarknaden för 5G  , säger Patric Lind, vd för Radtonics.

Det Code Adder har byggt är en modulär teknikplattform för telekomtjänster. Denna integreras nu i Radtonics erbjudanden och ska ge mer skalbarhet och tillgänglighet. Den är även fullt kompatible med moderna sätt att driftsätta, integrera och utveckla 5g för företag.

Hålan Saltin som en gång i tiden grundade CLX, det som nu är Sinch, går in som teknikchef i Radtonics och han har lång erfarenhet av att bygga skalbar teknikplattformar. Dan Lawesson med lång erfarenhet av mjukvaruutveckling och design får rollen som utvecklingschef.

Privata trådlösa nätverk är en multi-miljardindustri under uppbyggnad och enligt företaget finns det miljontals potentiella kunder det närmaste åren. Här hoppas man att fokus på automation, hög användarvänlighet samt snabb ”go-to-market-fokus” ska ge många affärer och etablera Radtonics som ett alternativ till de stora telekomjättarna.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.