Stryktåligaste mobilen får 3g

Den som behöver en riktigt ruggat mobiltelefon har ofta fått hålla till godo med gamla hederliga gsm-nätet. Därför är det en glad nyhet att Sonim XP5300 Force också klarar 3g.

Stryktåligaste mobilen får 3g

Tidigare i år presenterade Sonim IP68-klassade telefonen XP3300. Den modellen får nu ett nära nog identiskt syskon i XP5300. Med blotta ögat ser du ingen skillnad på de två telefonerna och det senaste tillskottet i familjen ska vara precis lika tuff. Det betyder bland annat att displayen klarar att du slår i spik med den, att batteriet står pall för ordentlig kyla och att Sonim garanterar att den klarar fall på minst två meter rakt ner i ett betonggolv utan att ta skada. Faktiskt slog tillverkaren för ett tag sedan världsrekord med XP3300 genom att släppa den från en 25 meter hög kran. Fungerade den efteråt – javisst.

Snabbare data och 3g-snack

Men en viktig skillnad finns hos nya XP5300 Force. Modellen har fått helt ny radiodel och klarar nu att använda även 3g-nätet. Det gör framför allt telefonen mer lämpad för yrkesgrupper som behöver tillgång högre datahastigheter.

Som vanligt går det åt mer ström att prata via 3g-nätet vilket medför att taltiden kryper med hälften, från 24 till 12 timmar per laddning. Å andra sidan minskar strömförbrukningen i vänteläge i princip i motsvarande grad så ringer du sparsamt kan du vänta upp till två månader med att hitta ett vägguttag.

XP5300 Force ska finnas tillgänglig i butik någon gång under september och kommer att kosta runt 3 200 kronor plus moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.