Studenter nobbar internet i mobilen

Trots att mobiltelefonen är självskriven i varje students ficka och i princip alltid är påslagen är det ytterst få som använder den för internettjänster.

Studenter nobbar internet i mobilen
Nokia

Det är framför allt manliga studenter med teknisk inriktning som över huvud taget använder internet i mobilen. Men inte ens bland dem är kritiken nådig: för långsamt, för krångligt, för dyrt och ointressanta tjänster lyder domen.

– Än så länge måste man tydligen vara road av teknik, åtminstone inom universitetsvärlden. För mig kom det som en överraskning, säger Håkan Selg, som undersökt studenternas mobilanvändande inom ramen för en större it-användarstudie, Internet Explorers.

Priskänslig målgrupp

En möjlig förklaring till det svala intresset kan också vara att studenterna själva betalar sin mobilräkning.

– Med tanke på att kommunikationsmönstret grundläggs i just de här åldrarna bör nog teleoperatörerna ta sig en funderare över prissättningen, säger Håkan Selg. Annars är risken stor att det inte blir mer än sms i fortsättningen heller.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.