Studie: Det är viktigast vid valet av affärssystem

Molnlösningar Många företaget befinner sig i läget att de planerar att byta affärssystem. Men vad är då det viktigaste kriteriet inför bytet? Jo, att det medges smidig integration med andra system. Det framgår av en ny studie.

Studie: Det är viktigast vid valet av affärssystem

Flexibla integrationer, automation och gärna molnbaserat. När affärssystemleverantören Xledger genomförde en undersökning för att ta reda vad svenska tjänsteföretag önskade av sitt affärssystem – var det de två vanligaste kraven.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Att just få till smidiga integrationer med andra system såsom CRM, inköps- och lager ses av 30 procent som det absolut viktigaste. PÅ plats två kom möjligheten till att automatisera flöden och de löpande processerna.

– En smidig integration mellan affärssystemet och övriga system ger företag en nödvändig flexibilitet i en omvärld som förändras allt snabbare. Det gäller att säkerställa att man har uppdaterad realtidsinformation och automatiserade flöden inom till exempel försäljning, projekt och CRM så att alla får samma beslutsunderlag i organisationen, säger Thomas Falk, vd på, Xledger i Sverige, i ett uttalande.

Många företag redan i molnet

En annan sak undersökningen visade sig var att svenska företag är positiva till molnbaserade affärssystem. Snudd på vart tredje företag har ett sådant i dag och 38 procent kommer att överväga molnet vid nästa utvärdering. Av de tillfrågade var dock inte alla övertygade. 28 procent hade säkerhetsbetänkligheter av att lägga sitt affärssystem i molnet. Något som Xledger menar snarare handlar om okunskap än om faktiska säkerhetsbrister.

– Molnbaserade lösningar är generellt säkrare än om företaget skulle tillhandahålla ett eget datacenter med motsvarande tjänster. Hoten och mängden försök till intrång och spionage ökar regelbundet samt att innovationsförmågan är relativt stor inom de kretsarna. Det är inte en om fråga om du drabbas utan snarare när kommer du drabbas, oftast helt omedveten att intrång pågår.  Men det finns sätt att minska möjligheterna till dataintrång. Ha tydliga och arbetsrutiner och en god kontrollförvaltning av lösenordshantering för kritiska system och nyckelpersoner i bolaget. Inventera din IT-miljö och rangordna affärsrisk vid intrång i bolagets olika system och tredjepartslösningar, säger Thomas Falk.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.