Studie: Hybridarbete ger nya säkerhetshot

Säkerhet Transformationen från på plats- till hybridkontor innebär stora säkerhetsutmaningar. Och enligt en ny undersökning har sju av tio företag svårt att hantera denna.

Studie: Hybridarbete ger nya säkerhetshot

It-säkerhet är en av de viktigaste frågorna för företag i dag. Detta av det simpla skälet att det mesta har digitaliserats i någon utsträckning. Riskerna med att inte ha ordning på säkerheten är enorm, se bara vad som hände med Coop tidigare i år.
Att säkra sina kontor har företag gjort länge. Men med övergången till hybridarbetet har helt nya  säkerhetshot uppståt och enligt en studie utförd av Citrix – är det många som har svårt att hantera problemet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

I undersökningen ”The State of Security in a Hybrid World” framgår det att i takt med att allt fler enheter och nät används för att komma åt företagsresurser – ju större attackytor får cyberkriminella.

Svårt att hänga med

I studien uppger tre fjärdedelar av de 1 250 svarande att de kämpar för att hålla jämna steg med den ökande mängden säkerhetshot. Därtill anser lika många att procedurer och kontroller kring hot även har blivit mer komplexa.
– It-organisationer inser att deras säkerhetsstrategi måste utvecklas när de omfamnar hybridarbetet. Snarare än traditionella kommando- och kontrollstrategier måste de ha en mer intelligent, personfokuserad inställning till säkerhet som skyddar anställda utan att negativt påverka deras upplevelse. säger Kurt Roemer, säkerhetsstrateg på Citrix.

Dock, med pandemin och allt den inneburit som faktum, känner sig fler beslutsfattare att ha personal på distans. Innan corona kom var 46 procent sig ”något förberedda” på att ha personalstyrkan jobbandes utanför kontorslokalerna. Nu är siffran 84 procent – och då handlar det  om att man är ”väldigt” eller ”något” förbereda för hybridkontoret.
– Hybridarbete är framtidens arbete, och it kommer att spela en viktig roll i att göra det möjligt. Med rätt teknologi kan de tillhandahålla en konsekvent, säker och pålitlig tillgång till de resurser medarbetarna behöver för att få jobbet gjort, oavsett var, och ge dem möjligheten att vara och göra sitt bästa, säger Kurt Roemer.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.