Studie: Jämnt bland operatörerna i mobilnätskvalitet

Mobilnät Bäst prestanda för video, gruppvideokonferenssamtal och spel. I Tutelas årliga mobilnätsundersökning var det två operatörer som kom toppade med ”Excellent Konsistens Quality”. Men samtliga nationella nät uppges vara väldigt bra.

Studie: Jämnt bland operatörerna i mobilnätskvalitet

I Sverige har vi utmärkta mobilnät och hård konkurrens. Men vilka operatörer är det som har bäst kvalitet? Det undersöker Tutela varje år och i sin rapport State of Mobile Experience framgår det att det är allt tuffare i toppen.

Tutela skriver att i kategorin Excellent Konsistens Quality så var det två operatörer på förstaplatsen, Telia och Tre. Båda fick höga poäng och en rating på 86 procent när det kom till prestandakrävande saker som HD-video, gruppvideokonferenssamtal samt spel.

Tuff konkurrens

I kategorin Core Consistent Quality uppger Tutela att konkurrensen var än hårdare. I det här segmentet analyseras mindre krävande aktivitet såsom röstsamtal och surfande. Guldpengen delades här av Telia och Tele2 – tätt följda av duon Tre och Telenor.

Att det var jämt innebär enligt analysföretaget att man som användare kan vara nöjd oavsett vilket namn det står i mobilen.
– Mobilanvändare från alla Sveriges främsta operatörer får en lika bra upplevelse, vilket gör det till en marknad där abonnenter är vana vid bra kvalitetsförbindelser. Vi gratulerar Telia och Tre för att de tillhandahåller den bästa övergripande upplevelsen och Telia för den största täckningen, säger Tutelas talesperson Tom Luke i ett uttalande

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.