Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Studie: Så ofta kraschar fasta nätverksuppkopplingar

Nätverk Två gånger i veckan och tio minuter per tillfälle. Så ofta kraschar de fasta nätverksanslutningarna enligt en ny studie. Och kostnaderna för de som inte säkrar upp kan lätt dra iväg.

Studie: Så ofta kraschar fasta nätverksuppkopplingar

Att nätverket fungerar ses nästan som en grundförutsättning för att kunna arbeta på många ställen. Men trots att det är ett så enormt viktigt verktyg – ägnar de flesta inte många tankar åt den. Dock kan nätverksbrott vara extremt kostsamma. I en ny studie genomförd av Encore Networks visade det sig att fasta nätverksslutningar i snitt går ner två gånger i veckan och att de i snitt är ur drift tio minuter per tillfälle.

För företag som har affärskritisk system beroende av nätverk eller många betaltransaktioner så är det här extremt viktigt. När Gartner har studerat nätverksavbrott så nämner de att kostnaden kan dra iväg till 50 000 kronor per minuts avbrott.
– Enligt denna studie är det otroligt kostsamt att bara förlita sig på de fasta nätverken som enda uppkopplingsväg. Men konsekvensen är intäktsförluster. Att avstå en backupväg för nätverk kan med andra ord bli mycket kostsamt, säger Ulf Seijmer, utvecklingschef på kommunikationsföretaget Induo.

Vad kostnaderna för den enskilde näringsidkaren kan bli är inget som tagits hänsyn till i studien, kostnaden varierar beroende på bransch, avbrottets längd, hur många personer som påverkas, när avbrottet äger rum och så vidare.
– Jag vågar påstå att de vanligaste orsakerna till att dessa kostnader är att man ”sparat” pengar från början och inte tagit höjd för nätverksfel och överbelastning av nätverket. Det är både kostnadseffektivt och relativt enkelt att bygga bort några av dessa potentiella felkällor och skapa en autonom uppkoppling som fungerar även vid avbrott i det fasta nätet, säger Ulf Seijmer.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter