Succé för podradio

Sverige Radio lanserade podradio strax innan sommaren och gensvaret har varit stort. Hittills har mer än en halv miljon nedladdingar gjorts.

– Gensvaret är större än vi hade vågats hoppas på. Möjligheten att ladda ner radioprogram på det här sättet har bara funnits i drygt tre månader, säger Mats Åkerlund, Chef för Nya Medier på Sveriges Radio.

Podradio innebär att det är möjligt att ladda ner radioprogram som man sedan kan lyssna på i datorn, i mp3-spelaren eller i mobiltelefonen. ”Sommar i P1” är det enskilt populåraste programmet att ladda ned och står för hela 407 894 nedladdningar hittills.

– Även om intresset har varit störst för att ladda ner ”Sommar i P1” via podradion är vi ändå nöjda med lyssnarnas intresse för de andra programmen som är tillgängliga. Antalet nedladdningar av övriga program är också större än förväntat, säger Mats Åkerlund.

Just nu finns sju program tillgängliga via podradio, men ambitionen är att utöka utbudet allt eftersom. Redan i september kommer ytterligare fem till sju program att bli tillgängliga.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.