Sug efter mobilen som enda telefon

Var sjätte svenskt företag med fler än 50 anställda går troligen över till en helt mobil lösningar inom två år. Det visar en undersökning som Temo har gjort på uppdrag av Spring Mobil.
Den ökade kostnaden när den fasta telefonen skrotas är en broms.

Suget efter att ha mobilen som enda telefon för alla anställda på företaget är riktigt starkt. Tre av fyra vd:ar på medelstora svenska företag skulle föredra en sådan lösning. Men de sätter upp ett tufft villkor som gör ett sådant skifte svårt. Den totala telefonikostnaden får inte öka.

Enligt Spring Mobils Temo-undersökning tror ändå var sjätte företag med fler än 50 anställda att man har gått över till en helt mobil lösning inom 1–2 år. Bland företag med 150–300 anställda är siffran 25 procent.

Tjänsterna kvar

Europeiska Försäkringar med 75 anställda går i nästa vecka över till en helt mobil lösning från Spring Mobil, som sedan starten för ett år sedan har hunnit skaffa sig 150 kunder.

– Vårt mål var att förenkla telefonin för anställda samtidigt som vi ville ha en smartare administrativ lösning. Genom Spring Mobil, och Consorte, kan vi ha kvar alla de tjänster vi är vana vid från den fasta telefonin i en helt mobil lösning. Nästa vecka trycker vi på knappen och slänger ut alla fasta telefoner, säger Peter Amling, it-chef på Europeiska Försäkringar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.