Sun satsar på ekologi genom ekonomi

Sun Microsystems vill med sin nya Sun Eco Innovation Initiative, hjälpa sina kunder att att spara pengar genom att öka sitt ekologiska ansvar med mer energieffektiva datacentraler.

Sun utökar sin energisparande databehandling med nya ekoverktyg, som är utvecklade för att skapa en energieffektiv datacentral som dessutom är billigare i drift.

– Miljöbelastning och de ekonomiska aspekterna av ökande elförbrukning och krav på allt kraftigare kylanläggningar är något som bekymrar många av våra kunder, säger Michael Persson ansvarig för affärsområdet hos Sun microsystems.

Programmen i Eco Innovation Suite är en utbyggnad av tidigare satsningar, helt nytt är en svit med ekotjänster som ska motivera it-avdelningar att komplettera sin it-miljö med smart ebergibesparande teknik.

Värdera, optimera och virtualisera

Tre av de nya verktygen är utvecklade för att underlätta arbetet med att skapa ekonomi genom ekologiskt tänkande.

Sun Eco Assessment Kit, är ett analysverktyg för datacentralens energieffektivitet.

Sun Eco Optimization, hjälper användaren att optimera sin hårdvara.

Sun Eco Virtualization Kit, ska göra att man utnyttjar de tillgångar man har och kunna köra fler applikationer på färre servrar.

– Det är hög tid att minska it-driftens negativa miljöpåverkan, säger Michael Persson, Sviten är utvecklad för kunder som vill göra kostnadseffektiva förändringar, och det som är bra för verksamheten är även bra för miljön.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.