Sun utser ekogeneral

I sin strävan att bli det ledande företaget inom grön it har Sun utsett en egen ekogeneral. Dave Douglas ska se till att företagets miljötänk efterlevs i största möjliga utsträckning.

Sun utser ekogeneral

Suns nyutnämnde ”ekogeneral” Dave Douglas arbetar ständigt med att hitta vägar hur företaget kan minska sin miljöbelastning.

– Vi vill göra vårt eget beteende till en mindre del av problemet. Förra året beslutade vi oss för att minska vårt utsläpp av växthusgaser med 20 procent från 2002 års nivåer till 2012, berättar Dave Douglas, som även framhäver att alla deras miljöprojekt också har en mätbar affärsnytta.

Suns miljöarbete berör allt från design av datacentraler till placering av personal.

Många bäckar små

Det finns en rad saker som kan bidra till minskade utsläpp, och många av dessa är relativt enkla att genomföra. Sun använder bland annat tapebaserade backuplösningar eftersom det förbrukar mindre energi jämfört med skivbaserade system. Man har även satsat hårt på att minska pendlandet, och 55 procent av personalstyrkan har nu lämnat sina fasta kontorsplatser. Jobb hemifrån och lokalkontor uppmuntras. Möten via telefon och videolänk är dessutom vanligare i dag, samtidigt som man satsar hårt på virtualisering. Sun har också ett väldigt aggressivt återvinningsprogram och företaget utnämndes förra året av tidningen Fortune till det grönaste it-företaget under solen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.