Supertunnis nytt Huawei-flaggskepp

Med en tjocklek på bara 6,7 millimeter är Huaweis nya Android-mobil Ascend P1 S världens tunnaste smartphone hittills. Både när det gäller skärm och kraft verkar den kunna utmana eliten.

Supertunnis nytt
Huawei-flaggskepp

Huawei brukar förknippas med telefoner i budget eller mellansegmentet men nu verkar kineserna på allvar ha bestämt sig för att de vill vara med och fajtas även om premiumkunderna. Ascend P1 S som premiärvisats under elektronikmässan CES i Las Vegas ser ut att bli en riktig läckerbit. På tunnaste stället mäter den blott 6,68 millimeter över midjan vilket i procent är en ordentlig bantningskur i förhållande till de smalaste konkurrenterna.

Inte bara utseende

Även i övrigt visar de första specifikationerna om att det handlar om en riktig värsting. En Cortex A9 processor med dubbla kärnor på 1,5 GHz borde sätta ordentlig snurr på anrättningen och den matchas av en 4,3 tum stor super amoled-skärm med hela 960 x 540 pixlar.

Kameran uppges vara på 8 megapixel och tillåter filmning i full hd-kvalitet.

S i modellnamnet stå förmodligen för slim för telefonen får också en systermodell bara kallad Ascend P1 som är aningen tjockare om midjan, 7,69 mm. Tekniskt är modellerna identiska förutom att S-varianten fått offra lite av batterikapaciteten för sin anorektiska fysik.

Både Ascend P1 och Ascend P1S väntas dyka upp i Sverige framåt sommaren och kommer då att levereras med Android 4 ICS. Något pris har Huawei inte satt på telefonerna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.