Surfplattan har gått om smartphones

Nu är det vanligare att man surfar med platta än med smartphones. Det visar statistik som är framtagen av Adobe.

Numera är det surfplattan som är kung. Iallfall när man tittar på vilken device som generar mest trafik på internet. Enligt ny statistik som Adobe tagit fram har surfplattorna gått om smartphones när man tittar på den samlade trafiken på internet. Där står surfplattor för åtta procent medan smartphones står för sju.

Resultaten baseras på 100 miljarder besök på över 1 000 olika webbsidor i USA, Europa och Asien.

Bättre användarupplevelse och snyggare grafik i kombination med bekvämare användning är, enligt Adobe, de främsta orsakerna till skiftet.

– Upplevelsen med en surplatta är normalt sett mycket bättre än genom telefonen. Många använder den idag när de sitter i soffan på kvällen och har tid att surfa runt på nätet jämfört med när de är på språng, då mobilen används i större utsträckning, säger Malin Bodolla, marknadschef för Adobe Digital Marketing i Norden.

Undersökningen visar också att användarna besöker hela 70 procent fler webbsidor varje gång de tar fram sin surfplatta jämfört med när de använder sin smartphone. Men dock är den stora vinnaren fortfarande stationär dator och laptop, 84 procent av oss väljer att surfa på nätet just genom den gamla hederliga datorn.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.