Svanberg tror på mobilt bredband

Vid Ericssons strategi- och teknologimöte i London deklarerade Carl-Henric Svanberg att det mobila bredbandet nu står inför sitt stora genombrott på den breda marknaden.

Carl-Henric Svanberg poängterade under Londonmötet om strategi och teknologi att trafiken i hspa-nätverk fyrdubblats under det senaste året och att ökningen är accelererande.

Med 128 kommersiella hspa-nätverk och mer än 300 hspa-enheter tillgängliga globalt är det mobila bredbandet på väg att verkligen bli kommersiellt brett.

– Detta är en spännande utveckling för vår industri, sade han. Hspa med hastigheter på 7,2 Mbps är nu på väg ut på marknaden och vi kommer att se produkter med inbyggda modem i början av 2008. Allt detta visar att det mobila bredbandet redan är på väg att bli en del i vår vardag.

Mobilen överbryggar den digitala klyftan

Ericson har som aktiv part varit med om att lägga grunden för att en miljard människor världen över kan hålla kontakt via det mobila bredbandet. Svanberg ser även ytterliggare krav på teleoperatörer i marknader där gsm står för kapacitet och täckning, där nätverken uppgraderas med hspa.

– Vi ser tydligt att mobiltelefonen kommer att bli nyckeln att överbrygga den digitala klyftan, sade han. Mobilitet är en nyckelkomponent för produktivitet och livskvalitet i utvecklingsländer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.