Svensk gratistelefoni byggs in i andra appar

Svenska Rebtel, som konkurrerar med bland annat Skype om de mobila ip-telefonikunderna, har släppt ett utvecklarverktyg som gör att vilken app som helst kan få telefonifunktioner.

Med 17 miljoner användare globalt hör Rebtel numera till en av de riktigt stora leverantörerna av mobil voip. För att öka på användarbasen ännu mer släpper företaget nu ett verktyg som gör det möjligt för andra utvecklare att bygga in tjänsten i sina appar för Android och Ios. På en kvart ska det därmed bli möjligt att förse i princip viken app som helst med möjligheten att ringa andra användare gratis via wifi eller mobilens dataförbindelse.

Spel, sociala nätverk eller appar för kundtjänst i mobilen är några av de områden som Rebtel själva tror inbyggd voip kommer att passa för.

– Tusentals leverantörer och utvecklare kan göra sina appar mer attraktiva eller till och med lansera en helt egen app för gratissamtal. Allt utan att själva behöva utveckla själva ip-telefonin, som vi står för, säger Andreas Bernström vd på Rebtel.

Utvecklarverktyget, som är gratis att använda, är fortfarande en beta-version, men finns att ladda ner från tillverkarens hemsida.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.