Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Svensk lösning ska ge bättre videoupplevelse

Video En lösning som ska revolutionera videoupplevelsen i mobilen. Svenska Imint har nu lanserat en serie lösningar som använder ai och maskininlärning för att använder ska kunna få till bättre videos.

Svensk lösning ska ge bättre videoupplevelse

Vi blir allt mer videoinriktade och till skillnad från hur det var förra årtiondet – så har mobiltelefonen tagit över allt mer. Och för att användare världen över ska få en bättre upplevelse så har Imint lanserat tre lösningar som lär vara uppskattade.
Den första går under namnet Vidhance Selfie Mode och där kombineras ai med ansiktsigenkänning. Lösningen ska hjälpa till att hålla användaren i bild under videochatt, Instagram-inspelningar och liknande.
– Imint fortsätter att omdestinera hur folk upplever video på de enheter som de använder mest. Smarttelefoner och video är en självklarhet i våra moderna liv, antingen genom delning via sociala medier – eller i realtidskommunikation, säger Andreas Lifvendahl, vd på företaget.

Ger ”action-kamera prestanda”

Lösning två kallas Vidhance Super Stabilization och har utvecklats för att kunna ge ”action-kamera prestanda” till mobilen. Detta har blivit möjligt i och med att dagens smarta telefoner har en så mycket högre kapacitet på videon. Stabiliseringsprogrammet kan därför kompensera rörelse utifrån mer data och ska enligt Imint ge stabilisering på samma nivå eller bättre än dedikerade action-kameror.

Sista lösningen kallas för Vidhance MCT och denna är riktat mot mobiler med flera kamerasensorer. Ett exempel på problem uppstår när mobilen ska gå från att använda sin zoom- till vidvinkelsensor. Detta leder ofta till ett hopp i både X- och Y-led. MCT ska göra den här övergången mjukare.
– I dag så bär i stort sett alla med sig inte bara en, utan flera kameror i fickan. Det gör att att vi nu kan få till video i en kvalitet vi aldrig trodde skulle vara möjligt från en mobil, säger Johan Svensson, teknikchef på Imnit.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter