Svenska Albatross förvärvas av Enghouse

Enghouse går vidare med ytterligare ett svenskt förvärv. Nu är det in-leverantören Albatross som får ny ägare.

Bara en månad efter nyheten om att Enghouse köper Visionutveckling och genom det skapar ett samgående med Trio, kommer nästa svenska förvärv.

Albatross utvecklar och säljer så kallade in-tjänster till operatörer, som exempelvis används för routing av röstsamtal och sms-trafik. Verksamheten startade 2001 och drevs fram till 2010 under namnet Inabler.

– Det här förvärvet kompletterar Enghouses in-plattform Pulse och utvidgar erbjudandet till att inkludera licensierade och kundplacerade, hostade och managerade tjänstemodeller till teleoperatörer runt hela världen, förklarar Sunil Diaz på Enghouse Group.

Albatross kommer att ingå i Enghouses telekomdivision. Ansvarig för verksamheten och försäljningen i EMEA blir Visionutvecklings tidigare försäljningschef Evi Georgiannakis. Tillförordnad försäljningschef för Trio/Visionutveckling blir Ulf Wallin.

Albatross AB hade enligt senaste redovisningen 15 anställda, en omsättning på 19 miljoner kronor och gjorde i det närmaste ett nollresultat.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.