-->

Svenska Apica tar in riskkapital

Det svenska it-företaget Apica har tagit in fem miljoner kronor från riskkapitalfonden KTH Chalmers Capital. Pengarna ska användas för produktutveckling, marknadsföring och en internationell expansion med nya testcentra.

Apica tillhandahåller internetbaserade tjänster för prestanda- och lasttester av olika typer av webbapplikationer. Bland kunderna finns exempelvis Nordnet, Nordens största internetmäklare för finansiella tjänster.

– Vi är mycket nöjda med att finna en partner med erfarenhet av mjukvarubolag som kan stödja oss i vår internationella expansion, kommenterar Sven Hammar, vd för Apica, i ett pressmeddelande.

Apicas tjänster är Apica Webcheck, som mäter svarstider av it-miljöer ur ett användarperspektiv, Apica Loadtest, för lasttester av komplexa webbapplikationer, Apica Performance Monitor, som mäter och analyserar it-infrastrukturens prestanda, samt Proxysniffer, som är ett verktyg för last- och stresstest av webbapplikationer.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.