Därför överger svenska bolaget Open AI

AI Det svenska analysföretaget My Telescope har lämnat sin tidigare ai-leverantör Open AI till förmån för Vertex AI från Google Cloud.

Därför överger svenska bolaget Open AI

Svenska My Telescope sysslar med digitala marknadsinsikter. Bolaget grundades 2020 med planen att bygga egna maskininlärnings- och språkmodeller för att ge sina kunder bättre marknadsanalyser. Sedan dess har bolaget bland annat haft FN och Sveriges Riksbank som kunder.

Bolaget bytte ai-leverantör efter att de i en undersökning sett att PaLM2 (som Googles stora språkmodell heter) presterade bättre än GPT4.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att analyserna med den ny ai-plattformen tas fram i fyra till fem gånger så hög hastighet som tidigare.

– Användningen av PaLM API i Vertex AI har gett My Telescope mycket bättre noggrannhet och kvalitet i våra generativa ai-case och en betydande förbättring av hastigheten i söksvaren,säger MyTelescopes svenska medgrundare och vd Rodrigo Graviz och fortsätter:

– Den genererade texten är mer korrekt, formateringen bättre och datan är mer aktuell. PaLM 2-modelltexten är också fyra till fem gånger snabbare jämfört med GPT 4.

MyTelescopes plattform drivs av generativ ai byggd på över 81 miljarder globala sökningar. Vertex AI gör det enligt bolaget möjligt att skapa mer detaljerade sökningar, så att användare snabbt kan nå en mer regional nivå.

– Om du skulle genomföra en undersökning för varje enskild delstat i USA till exempel skulle det vara dyrt och tidskrävande, men nu kan du göra det ganska enkelt på plattformen. Du kan till och med gå ner på stadsnivå. Att ha det automatiserat och uppdaterat automatiskt varje månad sparar människor mycket tid, säger Graviz.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.