Svenska Connode i gigantisk m2m-affär

M2M Telefónica har vunnit en m2m-affär i Storbritannien värd 15 miljarder kronor. Svenska Connode är med som underleverantör.

Brittiska departementet för energi och klimatkontroll har utsett Telefónica till huvudleverantör av kommunikationstjänster till över 20 miljoner hushåll i Storbritannien, som ska få smarta, uppkopplade gas- och elmätare.

Telefónicas föreslagna kommunikationslösning, avtalen är inte helt spikade än, bygger på det befintliga mobilnätet i Storbritannien. Det kompletteras med det svenska företaget Connodes ipv6-baserade mesh-radiolösning på platser utan mobiltäckning.

– Connode är en av mycket få leverantörer i världen som har både den erfarenhet och den ledande teknologi som krävs för kunna installera och koppla upp smarta mätare på platser utan mobiltäckning, säger Anthony Shaw, Smart Metering Director på Telefónica UK.

”Stark nordisk hi tech”

Connode kommer att leverera en mjukvaruplattform tillsammans med integrations- och supporttjänster. Mesh-klienten kommer finnas i hushållets kommunikationsenhet och Connode:s serverprogramvara integreras i Telefónicas Smart m2m-arkitektur.

– Vi är otroligt stolta över att ha blivit utsedda till leverantör av en av världens största teleoperatorer i en av de största m2m-affärerna någonsin. Det visar styrkan och konkurrenskraften i den nordiska hi tech-miljön när en litet teknologiföretag från Sundbyberg kan få fram produkter i världsklass och sälja dem i mycket tuff konkurrens på den globala marknaden, säger Björn Lindblom, vd för Connode.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.