Svenska grafdatabasen släpps som gratis molntjänst

databas Neo4j AuraDB Free innehåller i stort sett samma funktioner som betalversionerna.

Svenska grafdatabasen släpps som gratis molntjänst

Svenska Neo4j är en av de mest använda grafdatabaserna i världen. Bland andra Nasa och Volvo Cars förlitar sig på mjukvaran för att visualisera stora datamängder och skapa insikter inom bland annat kundrekommendationer.

Nu släpps en molnbaserad tjänst av Neo4j som är helt gratis att använda, men som saknar en del av de funktioner som finns i Professional- och Enterprise-versionerna.

”Fullt användbar variant”

– Neo4j AuraDB Free är en fullt användbar variant av vår grafdatabas genom en tjänst som alltid är gratis, alltså inte bara en testversion. Flera av de mest innovativa applikationerna som byggts med Neo4j kommer från vår community med utvecklare och vi vill att AuraDB Free ska ge dem ytterligare energi för att skapa fler sådana ”aha”-upplevelser. Vår nya gratistjänst är den enklaste vägen för grafutvecklare att lära sig, testa och växa med oss i molnet, säger Emil Eifrém, grundare och vd för Neo4j.

AuraDB Free låter utvecklare bygga egna applikationer utan att behöva lägga tid på underhåll av databasplattformen, eftersom den är helt molnbaserad. Alla basfunktioner och utvecklarverktyg finns på plats i tjänsten och integrationer kan skapas med bland annat GraphQL, Apache Spark, Apache Kafka och olika BI-verktyg.

Här kan du läsa mer om tjänsten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.