Svenska Induo lanserar egen IoT-plattform

IoT Helhetslösningar för IoT-tillämpningar till en låg månadskostnad. Det utlovar Induo som nu lanserar en egen IoT-plattform.

Svenska Induo lanserar egen IoT-plattform

Färdiga utrustningspaket för IoT-tillämpningar som är enkla att sätta i drift. Det erbjuder svenska telekomföretaget Induo som nu tar ett helhetsgrepp om ekosystemet för internet of things och lanserar en egen IoT-plattform.

– Vår ambition är att ge kunden tid till annat än krångliga installationer och plattformar. Lösningen skall vara superenkel att installera. Vi erbjuder en nyckelfärdig lösning som bara kan tas i drift, förklarar Ulf Seijmer, Induos Chief Innovation Officer i ett pressmeddelande.

Induos första paket är en lösning för att övervaka temperatur och luftfuktighet i exempelvis bostäder och kontor, men den går lika bra att använda i förråd där dyrbar utrustning som båtar och bilar vinterförvaras. Uppkopplingen sker via mobilnätet och enligt Induo tar det endast några minuter att installera lösningen och börja samla in mätdata.

Allt ingår i månadskostnaden

Produkten kallas “Klimatpaket mini” och kostar från 149 kronor i månaden inklusive sensor, mobiluppkoppling och tillgång till IoT-plattformen.

– Lösningen är batteridriven med en inbyggd laddare, det gör att det går att ladda upp enheten när batteriet börjar ta slut. Detta skall ge en positiv miljöaspekt genom att användare inte behöver kasta batterier och stoppa i nya, berätttar Ulf Seijmer.

Information och mätdata, även realtidsvärden, hittar användaren i Induos egenutvecklade webbportal. Användaren kan anpassa det grafiska gränssnittet så att den harmonierar med företagets logotyp och färgpalett.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.