Svenska satellitbolaget landar order från Intelsat

bredband Satcube ska leverera 100 terminaler för bredbandsuppkoppling via satellit i en affär som är värd 70 miljoner kronor.

Svenska satellitbolaget landar order från Intelsat

Satcube är ett Göteborgsbaserat företag som säljer portabla terminaler för mobil bredbandsuppkoppling via satellit. Nu har man lyckats landa en stor affär med Intelsat, som äger ett av de största satellitnätverken. Satcube ska leverera 100 mobila terminaler till Intelsat, i en affär som är värd omkring 70 miljoner kronor.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

De båda företagen inledde sitt samarbete redan 2017, när Satcube Ku-terminalerna började integreras med Intelsats Flexmove-nätverk. Terminalerna kan leverera stabil internetuppkoppling på platser där det saknas mobiltäckning och Satcube-utrustning används just nu bland annat i det krigsdrabbade Ukraina.

– Intelsats satellitnätverk i kombination med Satcube-terminalerna gör att vi kan leverera bekväm, säker bredbandsanslutning till en terminal som är lätt för kunder att transportera, ställa in och använda, säger Richard Snaith, försäljningschef på Intelsat.

Satcubes huvudkontor ligger i Göteborg och i början av året berättade man att en ny anläggning för tillverkning kommer att uppföras i Karlstad.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.