Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Svenska speljätten flyttar till Google Cloud

Molntjänster Nu tar King sin datainfrastruktur från en lokal Hadoop-miljö till Google Cloud. Beslutet ska underlätta ambitionen att gå mot en differentiering av företagets produkter.

Svenska speljätten flyttar till Google Cloud

Varje månad spelar fler än 270 miljoner människor runtom i världen något av Kings spel. Den svenska speljätten har utvecklat en rad succéer, bland andra Candy Crush, Bubble Witch och Legand of Solgard.

Tidigare har King har haft sin data i ett av Europas största Hadoop-kluster, med ett tvåsiffrigt antal petabytes som ska bearbetas. Men nu meddelar spelföretaget att de flyttar sin datainfrastruktur – från en lokal Hadoop-miljö till Google Cloud.

– Flytten till Google Cloud Platform är en helomvändning för King, som redan påbörjats. Den kommer att stödja våra duktiga utvecklares insatser och låta oss fokusera mer på differentiering av våra produkter, så att vi kan stärka Kings rykte som ett av Europas mest innovativa och framtidsinriktade techbolag. Vi är jätteglada över att samarbeta med Google Cloud i samband med flytten, och vi ser att det är en win-win-situation för båda parter, säger Åsa Bredin, teknikchef på King.

En rad förbättringar

Tack vare flytten till Google Cloud kan King förbättra sin existerande ai- och maskininlärning. Stärka sina utvecklares möjligheter gällande dataanalys, samt fokusera mer på att differentiera – och skapa produkter som inte finns på marknaden.

– King har länge varit ledande inom att leverera härliga spelupplevelser till miljontals spelare runt om i världen. Genom att utnyttja vår plattform för big data, ai och maskininlärning och ge sina utvecklare tillgång till nästa generations verktyg för att skapa bra upplevelser, kommer King att fortsätta att förnya sig och visa sin ledarposition som global innovatör. Vi ser fram emot ännu häftigare spelupplevelser från King med hjälp av de unika produkter och tjänster som Google Cloud erbjuder spelutvecklare, säger Sunil Rayan, vd för Gaming-segmentet på Google Cloud.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter