De hjälper svenska techföretag att bistå Ukraina-flyktingar

branschen Tech to the rescue koordinerar hjälpinsatser till ideella organisationer.

De hjälper svenska techföretag att bistå Ukraina-flyktingar

Miljontals människor flyr från kriget i Ukraina, ett land med 44 miljoner invånare. Ideella organisationer bistår flyktingarna med bland annat boende, vård, transporter och juridiskt stöd men ställs nu inför enorma logistikutmaningar, något som kan lösas med hjälp av moderna tekniklösningar.

Organisationen Tech to the rescue, som är baserad i Polen, erbjuder nu hjälp med att koordinera hjälpinsatser från techföretag så att den når fram till rätt ideell organisation.

– Teknik är en viktig del i att koordinera de humanitära insatserna och det är där som Tech To The Rescue kan hjälpa till,” säger Jacek Siadkowski, medgrundare och ansvarig för Tech To The Rescue.

Har hjälpt 24 organisationer

Sedan Ryssland invaderade Ukraina har 24 ideella organisationer matchats med en digital lösning från ett techföretag tack vare Tech to the rescue och deras kampanj #TechForUkraine.

Organisationen uppger att 450 it-företag från 40 olika länder har erbjudit hjälpinsatser och att 60 organisationer har efterfrågat hjälp på teknikområdet.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.